Gaver og brugskunst

Alt om gaver og brugskunst

Generelt

Oplev naturskønheden i Nykøbing Falster

Nykøbing Falster er ikke bare en travl handelsby, men også en by med rige muligheder for at udforske naturskønne områder. Gå på opdagelse i byens grønne oaser, hvor du kan finde smukke parker og naturområder, der byder på ro og afslapning. Tag en tur gennem Nykøbing Falster Bypark, hvor du kan nyde de farverige blomster og træer, eller besøg Slotsparken, som omgiver det imponerende Nykøbing Slot. Her kan du gå en tur langs søen og nyde udsigten over de historiske bygninger. Lad dig desuden inspirere af de mange velholdte haver og grønne områder, som findes rundt omkring i byen.

Unikke fuglearter ved Guldborgsund

Guldborgsund er hjemsted for en lang række unikke fuglearter, som trives i de rige naturområder langs kysten. Området er særligt kendt for at huse store bestande af vadefugle som rødben, strandhjejle og stor præstekrave, som søger føde i de lavvandede områder. Derudover kan man spotte sjældnere arter som havørn og rørdrum, der finder gode levevilkår i de fredede naturreservater. For at udforske Nykøbing Falsters rige fugleliv nærmere, anbefales et besøg i området. Læs om Nykøbing Falsters natur og omgivelser.

Vandreture langs Storstrømmen

Nykøbing Falster byder på fantastiske muligheder for at opleve naturskønheden langs Storstrømmen. Området omkring Storstrømmen er et sandt paradis for vandrere og naturelskere. Følg de slyngede stier gennem det kuperede terræn og nyd udsigten over de brede vandløb og den frodig vegetation. Undervejs kan du spotte et rigt fugleliv og nyde den friske luft og stilheden. Vandreturene byder på både udfordringer og smuk natur, som giver mulighed for at koble af fra hverdagens stress og jag.

Cykling gennem det frodige landskab

Nykøbing Falster byder på et fantastisk landskab, der indbyder til cykling. Langs de snoede veje kan du nyde synet af de bølgende marker og skovbevoksede bakker. Cykelturen tager dig gennem idylliske landsbyer, hvor du kan stoppe op og opleve den lokale charme. Uanset om du vælger at tage en kort tur eller en længere rute, vil du blive belønnet med storslåede udsigter over det frodige, østdanske landskab.

Kanosejlads på de fredelige vandløb

Nykøbing Falsters fredelige vandløb byder på fantastiske muligheder for at opleve naturens ro og skønhed fra vandlinjen. Tag en kanotur og nyd den stille sejlads mellem breddens frodig vegetation og de rolige spejlinger i vandet. Oplev fuglelivet på tæt hold og lad sindet falde til ro i den smukke natur. Kanosejlads er en unik måde at komme tæt på naturen og opleve Nykøbing Falsters naturskønhed fra en helt særlig vinkel.

Naturlegepladser for børnefamilier

Nykøbing Falster byder på flere fantastiske naturlegepladser, der er perfekte til børnefamilier. Læsø Naturlegeplads er et særligt populært sted, hvor børnene kan udforske og lege i et naturligt miljø. Her finder man klatrevæg, balancebane og rutsjebane, som alle er integreret i den smukke natur. Lidt uden for byen ligger Guldborgsund Naturlegeplads, der tilbyder en mere vild og uberørt oplevelse. Børnene kan her kravle på store sten, bygge huler og lege i det høje græs. Begge legepladser er gratis at besøge og tilbyder en fantastisk mulighed for at kombinere leg og udeliv.

Udsigter over det åbne land

Nykøbing Falster er omgivet af et smukt, åbent landskab, der byder på fantastiske udsigter. Langs kystlinjen kan man nyde panoramaudsigter over Guldborgsund, hvor det blå vand møder de grønne enge og marker. Indlands finder man bølgende bakker og dale, hvor skovklædte områder veksler med dyrkede marker. Uanset om man vælger at gå en tur, cykle eller blot nyde udsigten fra en af de mange udsigstspunkter, vil man blive slået af den imponerende naturskønhed, som omgiver byen.

Blomstrende haver og parker

Nykøbing Falster er ikke kun kendt for sin smukke natur, men også for sine blomstrende haver og parker. Byens grønne oaser byder på et sandt farveorgie, når foråret og sommeren sætter sit præg. Oplev den imponerende Slotshave, hvor du kan vandre mellem velplejet græs, farverige blomsterrabatter og maleriske træer. Eller besøg Byparken, der er et populært mødested for både lokale og turister. Her kan du sætte dig på en bænk og nyde synet af de blomstrende buske og blomster, der skaber en fredelig og afslappende stemning.

Vildtliv i skovene omkring byen

Skovene omkring Nykøbing Falster er et sandt paradis for naturelskere. Her kan du opleve et rigt og varieret dyreliv. Rådyr, harer og ræve streifer rundt mellem de høje træer, mens rovfugle som musvåger og duehøge svæver elegant over skovbunden. Hvis du holder øjnene åbne, kan du også få et glimt af den sjældne skovmår eller den nysgerrige pindsvin, der søger føde mellem de visne blade. Uanset om du er til store pattedyr eller små krybdyr, vil skovene omkring Nykøbing Falster byde på et spændende møde med den vilde natur.

Afslappende stunder ved strandene

Nykøbing Falsters strande byder på den perfekte ramme for afslappende stunder. Her kan du nyde den bløde sand mellem tæerne, mens du lytter til bølgernes rolige lyd. Tag en stille spadseretur langs vandet og nyd den friske havbrise. Uanset om du vælger at sole dig, samle sten eller blot sidde og betragte udsigten, så vil du føle dig fuldstændig afslappet. Strandene er et ideelt sted at slappe af og lade op til resten af din ferie.